Voorbereiden op een lange autorit: mijn ervaringen

Binnenkort is het eindelijk weer zo ver: de zomer staat voor de deur! Elk jaar plannen mijn vriend en ik een andere vakantie. Het liefst vliegen we naar een eiland ergens hier ver vandaan, maar we genieten ook van een vakantie tussendoor dichter bij huis. Zo reden we twee jaar terug in de meivakantie naar Parijs en verbleven we vorig jaar september een weekendje in Berlijn. Dit jaar hebben we besloten om naast onze gewoonlijke vliegvakantie een weekje weg te rijden naar Nice in Frankrijk: een autorit van ongeveer 8 uur. In deze blog vertel ik jullie hoe ik en mijn vriend ons altijd voorbereiden op een lange autorit!

Muziek & Podcasts

Begin je autorit met een goede start door een leuke playlist op te zetten die je (van te voren!) hebt samengesteld. Zo blijf je wat langer energieker en beter gehumeurd. Ben je na een tijd de muziek echt zat? Kies dan voor een leuke Podcast! Mijn vriend en ik wisselen onze playlists altijd af met de Engelstalige podcasts van The Ground Up Show, Freakonomics Radio en Radiolab.

Zorg voor comfort

Lang rijden kan erg vervelend zijn voor je lichaam. Neem om deze reden regelmatig (minstens om de twee uur) een korte pauze waarbij je lichaam en geest kan rusten. Voer wat rek- en strekoefeningen uit zodat je pijn voorkomt. Daarnaast is de stand van je autostoel ook erg belangrijk. Met een aangepaste autostoel van Scheel ondersteunt je het lichaam zo optimaal mogelijk omdat rug, nek en schouders worden ondersteund en pijn in de benen worden voorkomen. Een autostoel op maat is niet alleen belangrijk voor je eigen veiligheid maar ook die van je passagiers!

Eten en drinken

Mijn vriend en ik maken altijd voor we lang de weg op gaan een tas met allerlei lekkernijen: van snacks tot fruit, frisdrank en water! Dit zorgt er niet alleen voor dat je je minder verveelt en dus beter oplet, maar natuurlijk ook belangrijk voor je eigen gezondheid. Onmisbaar voor de lange autoritten: een energydrink, een drankje met suiker of wat druivensuiker!

You May Also Like

More From Author