Energie besparen in huis

Het is weer winter: leuk voor de winterslaap, maar minder leuk voor je portemonnee! Daarom heb ik zes energiebesparende maatregelen opgeschreven om deze winter minder geld aan energie uit te geven.

Tip 1

Zet dingen uit als je ze niet gebruikt. Doe zo bijvoorbeeld de wasmachine uit wanneer het allang klaar is met de was. Doe het licht uit in kamers waar je niet bent. Zet je televisie niet op stand-by. Het zijn wellicht allemaal kleine zaken, maar bij elkaar vreten ze toch echt veel energie op.

Tip 2

Laat de afwasmachine en wasmachine vol draaien. Als je op jezelf of alleen met je partner woont, wil het nog best lang duren voor je een hele wasmand vol hebt met vieze kleren. Maar probeer toch zolang mogelijk te wachten zodat je minder draait. Een heel programma voor een klein wasje kost ook veel energie. Mocht je toch willen of moeten wassen, kies dan voor de Eco-stand.

Tip 3

Maak gebruik van de zon. Als het winter is en de zon schijnt, zet de gordijnen dan open zodat de warmte lekker door de ramen naar binnen kan komen. Overigens zijn er ook veel zonneopladers te vinden voor elektra.

Tip 4

Isoleer je woning. Denk aan dubbelglas bijvoorbeeld. Vaak is dit juist een investering, dus wees niet bang om hier wat geld aan uit te geven.

Tip 5

Op vakantie? Zet alles uit! Trek alle stekkers uit het stopcontact, zodat er bijvoorbeeld geen energie gaat naar de lampjes van de magnetron of koffiezetapparaat. Het zijn wederom kleine dingen, maar je portemonnee zal er wel blij me zijn!

Tip 6

Zet de verwarming lager of eerder uit. In het begin zal dit zeker wennen zijn, maar gedurende tijd merk je het helemaal niet meer. Met deze tip kan je zeker veel geld besparen: energie besparen in huis hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn!

You May Also Like

More From Author