Druivenranken,een mediterrane flair in de tuin

Wie kent ze niet – de enorme wijngaarden in Frankrijk of Italië? Denk je niet meteen aan een zonnige vakantie? Dit gevoel kunt u ook in uw eigen tuin creëren. Welke wijnrank kopen? Ons assortiment omvat een grote verscheidenheid , waarvan er zeker één bij uw smaak zal passen.

  • Tafeldruiven
  •  Wijndruiven
  • Pitloze druiven
  • Witte, groene, rode en blauwe variëteiten

Als je eenmaal de wijnstok in je tuin hebt, wil je hem zeker niet meer missen. Het levert niet alleen heerlijke druiven op , het heeft ook een unieke decoratieve waarde . Uitgerust met zeer grote, goedgevormde bladeren, klimt de wijnstok langs een grote verscheidenheid aan substraten. U kunt hele huismuren vergroenen , maar ook tuinhekken , trappen of paviljoens . De druivenplant dient als schaduw en blikvanger in de moestuin. Een wijnrank kopen biedt u jarenlang plezier!

Gezonde verrukkingen voor elke dag

Druiven bevatten veel belangrijke voedingsstoffen en vitamines . Omdat druiven voor 81% uit water bestaan, bevatten ze weinig calorieën en zijn ze zeker niet dikmakend. De stoffen die erin zitten hebben zelfs een ontgiftende, reinigende werking en versterken het immuunsysteem. Rode en blauwe druiven zijn overigens gezonder dan wit of groen. Daarom wordt rode wijn ook met mate als zeer gezond beschouwd. Wilt u een wijnrank kopen?

Beslist dan zelf of u liever verse druiven van de wijnstok eet of liever zelf wijn en sap maakt .

Aanplanten van wijnstokken

Als liaanplant is een wijnrank afhankelijk van de steun van een klimhulpmiddel. Dit kan met wijnstoklatwerk tegen de huismuur of met vrijstaande geleiders. In de particuliere hobbytuin zien we vaak zelfgemaakte frames met houten latten en ijzerdraad.

Wie over een pergola beschikt, kan deze gebruiken als ondersteuning van de druivenplant. Een wijnrank kopen en onderhouden is dus niet moeilijk.

Blader nu door ons grote online assortiment en kies de perfecte wijnstok voor uw tuin. Laat de plant gewoon bij u thuis bezorgen en geniet al snel van druiven uit eigen tuin.

You May Also Like

More From Author