Car cleaning: hoe doe je dit?

Je kunt je auto natuurlijk naar een car cleaning brengen, maar je kunt er ook voor kiezen om je auto zelf te wassen. Hoe pak je dit nu eigenlijk aan? We leggen je hier meer over uit in dit artikel.

Buitenkant van je auto wassen

Voor het wassen van de buitenkant van je auto heb je in ieder geval een spons en autoshampoo of allesreiniger nodig. Wil je je auto nog meer laten glimmen? Zorg er dan voor dat je ook wax en velgenreiniger in huis hebt.

Maak in een emmer een sopje met autoshampoo of allesreiniger en doe in een andere emmer alleen water. Doe je spons in het sopje met autoshampoo of allesreiniger en zeep je auto vervolgens helemaal goed in. Begin bovenaan en werk langzaam naar onderen toe. 

Zodra je je auto hebt ingezeept, knijp je de spons goed uit boven de emmer met sop. Vervolgens doe je de spons in de emmer met water (of je gebruikt hiervoor een andere spons). Nu ga je weer over de hele auto heen met de spons om het zeepsop te verwijderen. Ook nu begin je weer met de bovenkant. Dit kan eventueel ook zonder spons en met een hogedrukspuit. Wil je je auto nog beter schoonmaken? Droog je auto dan ook af met een droge doek.

Nu kun je eventueel nog de velgen goed schoonmaken met velgenreiniger en de wax aanbrengen met een microvezeldoek.

Binnenkant van je auto

Nadat je de buitenzijde hebt gewassen is het tijd voor de binnenzijde. Leeg eventuele asbakken en prullenbakjes en ruim alle troep op. Maak het dashboard en de deuren schoon met een doek, water en allesreiniger. Klop de matten uit en stofzuig vervolgens de gehele auto.

You May Also Like

More From Author