Het zelf plakken van raamfolie

Raamfolie wordt vaak gebruikt wanneer je minder inkijk wilt hebben, maar er voldoende licht door de ramen moet komen. Je kunt raamfolie in allerlei vormen en patronen aanschaffen. Het is mogelijk om raamfolie aan te brengen op een saaie glazen deur of spiegel. Raamfolie van Plak het zelf door op de juiste manier te werk te gaan. Je moet precies doen wat je wordt aangeraden. Doe je dat niet dan kun je daar spijt van krijgen. De raamfolie kan dan gemakkelijk losraken of er komen luchtbellen in.

De werkwijze om de raamfolie aan te brengen

Je begint met de ruit aan de binnenzijde grondig schoon te maken. Wanneer je de meeste inkijk kwijt wilt zijn, moet je de baan raamfolie aanbrengen tussen 1.40 en 1.80 meter hoogte. Je kunt een horizontale lijn trekken met een niet watervaste stift en een waterpas op de buitenzijde van de ruit. Aan weerszijden kun je het beste een strook van ongeveer 1 cm openlaten. Daarvoor kun je met de stift ook op de buitenzijde van de ruit de lijnen trekken. Daarna knip je de raamfolie op maat. Wanneer je de raamfolie wilt gaan aanbrengen, maak je de ruit aan de binnenzijde nat. Dat kun je doen met een plantenspuit.

Het aanbrengen van de raamfolie

Plak het zelf de raamfolie is een fluitje van een cent. Volg de instructies. Je moet een deel van de beschermlaag verwijderen en de raamfolie tegen de ruit drukken. Begin met het aanbrengen van de folie vanuit een hoek. Van daaruit ga je langzaam verder. Je kunt de folie nog gemakkelijk verschuiven. Dat komt, omdat er nog een waterlaagje onder aanwezig is. De bovenzijde en zijkanten moeten gelijk vallen met de lijnen die je op de ruit getekend hebt. Haal nooit de beschermlaag van de folie helemaal weg. Doe dat geleidelijk.

Aanwezige luchtbellen kun je met een bankpasje of ramenwisser weghalen. De raamfolie mag nu niet meer verschuiven. Je moet niet in paniek raken wanneer het er in het begin blauw en bobbelig uitziet. Zodra het water verdampt is, zal de raamfolie strak op het raam zitten.

You May Also Like

More From Author