Ik heb diabetes type 2

Ik heb diabetes type 2

Een maand geleden kwamen ze er achter dat ik diabetes type 2 heb. Ik was altijd erg moe en functioneerde niet goed, na wat onderzoeken was het al vrij snel duidelijk: diabetes type 2. Dit is waarschijnlijk zo gekomen omdat ik een erfelijke aanleg heb betreft diabetes type 2. Mijn oma heeft er namelijk ook last van gehad. Ik kan er in middels wel goed mee omgaan. Mijn lichaam maakt weinig insuline aan, insuline is nodig om glucose op te slaan waardoor je energie krijgt in je lichaam. Door de diabetes type 2 is dit dus niet mogelijk en moet ik hulpmiddelen gebruiken, zoals medicatie. Soms kan ik erg moe zijn en dan weet ik dat het tijd wordt voor mijn medicatie. Ook let ik erg goed op het eten wat ik binnen krijg, dit moet een goede hoeveelheid glucose en dergelijke bevatten, het mag niet te weinig of te veel zijn anders komt het op andere plekken in mijn lichaam terecht. Ik leer er nu een beetje mee omgaan, het is natuurlijk erg vervelend maar ik merk dat ik zelf mijn levenskwaliteit in de hand heb en het daardoor goed kan controleren.

 

You May Also Like

More From Author