Dit moet je weten over de inrichting van een kinderopvang

Een woonkamer inrichten is niet hetzelfde als een kinderopvang inrichten. De inrichting kinderopvang of bso moet een specifieke eisen voldoen en moet bovendien goed toegespitst zijn op de belevingswereld van een kind. Daarvoor zijn een aantal zaken belangrijk:

  • dat je rekening houdt met de lengte van kinderen: ze zien de wereld anders dan wij omdat ze nog niet zo lang zijn.
  • dat je dus ook meubels hierop uitzoekt, want normale stoelen zijn niet prettig voor kinderen. 
  • dat je rekening houdt met de manier waarop meubels worden gebruikt.
  • dat je zorgt dat alles gemakkelijk te verplaatsen en aan te passen is.

De ideale balans

Er is een perfecte balans voor kinderen te vinden tussen spelen, leren en rust. Ieder kind op zijn eigen niveau, door uitdaging te bieden kunnen kinderen groeien. Te weinig uitdaging en inspiratie en een kind gaat zich vervelen. Te veel prikkels, rommel en afleiding en een kind verliest het overzicht. Er zijn voor iedere groep en situatie mooie oplossingen. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die graag meedenken over hoe je zo’n inrichting kunt realiseren. 

Inrichting kinderopvang

Duurzaamheid

Duurzaamheid kun je op veel verschillende manieren interpreteren. Als we het hebben over duurzame meubels in een kinderopvang, dan gaat het natuurlijk in eerste instantie om duurzaam geproduceerde producten. Dat willen we tegenwoordig allemaal wel en al helemaal in een kinderopvang is het goed om daarbij stil te zijn. Er zijn ook veel ouders die daar de voorkeur voor hebben. Maar er is nog meer. Het is namelijk een feit dat meubels in een kinderopvang sneller gaan slijten dan bijvoorbeeld in je woonkamer. Ze moeten dus ook duurzaam zijn in de zin dat ze tegen een stootje moeten kunnen. Daarvoor is het heel belangrijk dat je echt speciaal gemaakte meubels uitzoekt.

You May Also Like

More From Author