Afvallen doe je zo

We weten allemaal dat afvallen niet gemakkelijk is. Wie graag een wat kilo’s kwijt wil, weet dat er veel valkuilen zijn in het afvalproces. Je kunt bijvoorbeeld in het bekende jojo-patroon vallen. Maar gelukkig hoeft afvallen niet lastig te zijn wanneer je het goed doet. In deze blog geven we je drie tips over hoe je effectief en gezond af kunt vallen

Bewegen

Je weet het natuurlijk: wie af wil vallen moet voldoende bewegen. Ondanks dat we het allemaal weten is het toch lastig om genoeg te bewegen. Wees niet te hard voor jezelf, je hoeft echt niet zes dagen per week tot het naadje te gaan in de sportschool (het mag natuurlijk wel). Als je het lastig vindt beweging in je dagelijkse patroon te brengen, ga gewoon eens voor simpel wandelen. Elke dag een uur wandelen heeft al ontzettend veel voordelen voor je gezondheid!

Intermittent fasting

In tegenstelling tot diëten, is intermittent fasting geen eetstijl waarbij je allerlei soorten eten niet mag. Bij intermittent fasting draait het niet of zozeer om wat je eet, maar wanneer je het eet. Je wisselt een periode van vasten af met een periode waarin je mag eten. Het vasten duurt hierbij langer dan de eetperiode. Je stelt hierbij voor jezelf de tijdstippen vast waarbinnen je mag eten. Intermittent fasting kan zeer gunstig zijn voor wie wil afvallen omdat je je lichaam de energie geeft die het nodig heeft gedurende de dag, en meer niet. Je voorkomt hiermee dus bijvoorbeeld dat je ‘s avonds voor de televisie nog een zak chips erbij pakt.

intermittent fasting

Pas op met voedsel mijden

Het klinkt misschien logisch; als je wilt afvallen moet je ongezond voedsel mijden. Toch is dit zeker niet een goede mindset. Maar een enkeling zal het lukken ongezond voedsel compleet uit zijn/haar dieet te schrappen. De meeste mensen zullen na een week gezond eten ten prooi vallen aan de cravings naar iets lekkers. Het is hartstikke normaal om af en toe zin te hebben in een (niet supergezonde) snack. Als jij jezelf af en toe wat lekkers gunt voorkom je dat je eetbuien krijgt. Zorg wel dat je maar een kleine hoeveelheid snackt, dan hoeft dit geen negatief effect te hebben op het afvallen.

You May Also Like

More From Author