Hoe werkt het screenen van personeel?

Bij een vog online aanvraag wordt er niet zomaar overal op gescreend, de screening moet wel relevant zijn aan de werkzaamheden die moeten worden verricht. Je moet een screeningsprofiel kiezen waarop gescreend moet worden, als iemand als chauffeur gaat werken is het wel belangrijk om te weten of iemand door drank wel eens in de problemen is gekomen. Als werkgever ben je verplicht om te helpen bij de aanvraag van een verklaring omtrent het gedrag, ook achteraf een controlerende taak.

Speciale screening

Ga je werken in een bepaalde branche of beroepen groep dan kan een speciale screening noodzakelijk zijn. Een vog online aanvraag om in het onderwijs te kunnen werken, of lid worden van een schietvereniging zijn specifieke screeningen. Je kunt als bedrijf ook gebruik maken van het algemene screeningsprofiel, je dient wel aan te geven welke risicogebieden of functieaspecten moeten worden gescreend. De screening moet wel relevant zijn aan het beroep of de functie, je mag iemand niet screenen als er geen verband is tot de werkzaamheden of de functie.

vog online aanvraag

Verschillende mogelijkheden bij een VOG aanvragen

Er zijn verschillende wegen om een verklaring aan te vragen, maar een vog online aanvraag is wel de eenvoudigste weg. Sta je als werknemer niet ingeschreven in de administratie van de gemeente dan kan de verklaring niet online worden aangevraagd, dit zal doen moeten gebeuren bij de dienst Justis zelf. Als werkgever ben je wel verplicht om de juiste informatie te geven aan de werknemer, zodat deze de aanvraag kan doen.

You May Also Like

More From Author